Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 photo. © Soren Andersson / TT News Agency via Reuters
Η Σουηδική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τις δημοτικές αρχές να προετοιμάσουν την υποδομή τους αλλά και να επανεξετάσουν τις διαδικασίες πολιτικής άμυνας για ένα πιθανό πόλεμο. Η κίνηση αυτή υπαγορεύεται από την επιστροφή της Σουηδίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και βασίζεται στο δόγμα "Συνολική στρατηγική άμυνας".

Η εντολή για ετοιμότητα για μια ένοπλη σύγκρουση εστάλη σε αρχηγούς της ασφάλειας και σε Δημοτικά Συμβούλια από τον Οργανισμό Εσωτερικής Πολιτικής (MSB) ο οποίος είναι μια αρχή που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Άμυνας και είναι επιφορτισμένη με την προστασία των πολιτών, τη δημόσια ασφάλεια, τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και πολιτικής άμυνας.

Το  MSB επιμένει ότι οι προετοιμασίες δεν υπονοούν ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να πάει σε πόλεμο.

"Δεν υπάρχει τίποτα για να δείξει ότι ο πόλεμος είναι μια ορατή πιθανότητα, αλλά έχουμε την εντολή της κυβέρνησης να προετοιμαστούμε γι αυτόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του MSB Svante Werger

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας ονόμασε τη Μόσχα ως την μεγαλύτερη πηγή κυβερνοεπιθέσεων οι οποίες έχουν χτυπήσει πολλές επιχειρήσεις της Σουηδίας.

Από τον Σεπτέμβριο, 150 στρατιώτες τέθηκαν σε μόνιμη υπηρεσία στο νησί Γκότλαντ το οποίο δεν απέχει πολύ από το έδαφος της Ρωσίας. Οταν ερωτήθηκαν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, απάντησαν εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων.

Η χώρα επανέφερε σε λειτουργία μια μονάδα πυραύλων εναντίων θαλάσσιων στόχων με σκοπό να αυξήσει γρήγορα την αμυντική της ισχύ.

Επίσης η Σουηδία αύξησε τον εξοπλιστικό της προϋπολογισμό με σκοπό να ανταποκριθεί στους κινδύνους που εγείρονται από την κατάσταση που επικρατεί με τη Ρωσία.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ EPLIROFORIA
με πληροφορίες από το Russia Today

Post a Comment

Previous Post Next Post