ΑΛΕΒΙΤΕΣ - ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΠΛΕΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Οταν ο Πατέρας Παϊσιος και ο Ιωσήφ Βατοπεδινός μιλούσαν χρόνια πριν για τριχοτόμηση της Τουρκίας, για κρυπτοχριστιανούς πολλοί "ειδικοί" κορόϊδευαν λέγοντας οτι οι πιστοί άρονται και φέρονται ακολουθώντας προφητείες.

Τώρα λοιπόν έρχεται η ώρα που αρχίζουν όλοι αυτοί να ξεροκαταπίνουν μασώντας τα λόγια τους και εξηγώντας πως οι διεθνείς συγκυρίες , ομοιάζουν με τα λόγια των πατέρων αλλά είναι ένα καθαρά τυχαίο γεγονός.

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε θέμα ανεξαρτησίας των Αλεβιτών της Τουρκίας. Οφείλουμε να σημειώσουμε οτι και ο Άσαντ είναι Αλεβίτης Μουσουλμάνος και έχει δείξει την υποστήριξη του στην Ορθόδοξη μειονότητα της Συρίας. Πολλοί είπαν οτι το κάνει για να δείξει ένα καλό πρόσωπο στην Ορθόδοξη Ρωσία αλλά τελικά τα πράγματα να είναι ίσως λίγο διαφορετικά.

Οι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι θεωρούνται από πολλούς,  Κρυπτοχριστιανοί που αναγκάστηκαν μέσα στο κύμα των Εθνικών εκκαθαρίσεων να αλλαξοπιστήσουν αλλά μέσα τους καίει το κεράκι του Χριστιανισμού.  Ισως να είναι ένα μέρος από το ένα τρίτο που θα βαπτιστούν Χριστιανοί, όπως αναφέρεται στην προφητεία του Πατέρα Παϊσιου την οποία κατέγραψαν προσκυνητές πριν το 1993.:

Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.

Πολυπληθής μειονότητα οι Αλεβίτες στην Τουρκία, ήταν ήσυχη όσο το καθεστώς ήταν κοσμικό και φιλοευρωπαϊκό.Τώρα όμως που η Τουρκία εξισλαμίζεται όλο και περισσότερο, ανησυχούν για το μέλλον τους και εγείρουν αποσχιστικές τάσεις.Το Σουνιτικό μοντέλο διακυβέρνησης δεν τους αρέσει καθόλου.

 Οι γενοκτονίες που διαπράττονται από τους ισλαμιστές του ISIL στην Συρία σε ελληνορθόδοξους και αλεβίτικους πληθυσμούς, καθιστά σαφές ότι η Δύση και  οι ΗΠΑ που κατευθύνουν τις σουνιτικές χώρες του Κατάρ και της Σ.Αραβίας θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος εχθρικών προς τα συμφέροντά τους πληθυσμών που έχουν αισθήματα αδελφότητας προς την ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν και επιδιώκουν την εξαφάνιση τους διακαώς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Τουρκία, μέσα στην τριετία 2009-2012 πουλήθηκαν 8.000.000 αντίτυπα της Αγίας Γραφής, κάτι που δείχνει την ύπαρξη μεν αλλά και την αφύπνιση των πληθυσμών που θεωρούνται κρυπτοχριστιανοί.Τα βασικά στοιχεία της πίστης των Αλεβιτών είναι τα εξής:

1. Εργασία και δημιουργικότητα.
2. Ισότητα των φύλων.
3. Η μονογαμία.
4. Πιστεύουν σε μια δική τους εκδοχή της Αγίας Τριάδας: Αλλάχ ίσον Θεός, Μωάμεθ ίσον ύλη, και Αλί ίσον πνεύμα.
5. Έχουν δώδεκα ιμάμηδες που είναι πανομοιότυποι με τους δώδεκα αποστόλους της χριστιανικής θρησκείας. Στις τοιχογραφίες στους τεκέδες δεν διαφέρουν από τους δώδεκα αποστόλους στον Μυστικό Δείπνο.
6. Επιτρέπεται ο χορός και η διασκέδαση και έχουν ελευθερία στον έρωτα.
7. Είναι αυστηροί εναντίον της μοιχείας και του διαζυγίου.
8. Θεωρούν αμαρτία να κατηγορήσεις κάποιον στην απουσία του.
9. Εκτός από τον Αλί και τη σύζυγό του Φατιμά, αποδέχονται ως προφήτες τον Χριστό, τους Εβραίους προφήτες, όπως επίσης και τους Μικρασιάτες Αγίους των Χριστιανών, όπως τους Άγιο Γεώργιο, Άγιο Χαράλαμπο, Άγιο Μάμαντα και Προφήτη Ηλία.
10. Χρησιμοποιούν αγίασμα, έχουν κεριά και εκφράζουν ένα είδος βάπτισης.
11. Δεν κάνουν περιτομή.
12. Δεν ακολουθούν το ραμαζάνι και τους κανόνες του, γι’ αυτό και είναι σύνηθες φαινόμενο οι προστριβές με τους Σουνίτες κατά την περίοδο αυτή.
13. Στις γιορτές τους υπάρχουν έντονα αρχαιοελληνικά και διονυσιακά στοιχεία.
(απόσπασμα από άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου)


Ας δούμε λοιπόν πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στην Τουρκία με το νέο μέτωπο που ανοίγεται μπροστά στην κυβέρνηση Ερντογάν. 

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ EPLIROFORIA

Post a Comment

Previous Post Next Post