ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣε κάθειρξη 11 ετών και τριών 3 μηνών καταδικάστηκε ιερέας για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη...

Στα δικαστήρια της Λαμίας εκδικάσθηκε το πρωί της Δευτέρας η υπόθεση της υπεξαίρεσης σημαντικού χρηματικού ποσού από το ταμείο των εκκλησιών, στο χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδας.

Η απάτη έλαβε χώρα πριν μερικά χρόνια, με κατηγορούμενο τον τότε ιερέα. Το ποσό το οποίο φέρεται να υπεξαίρεσε ο κατηγορούμενος ιερέας ανέρχεται σε 37.296 €.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ιερέα για υπεξαίρεση, για πλαστογραφία και για απάτη και τον καταδίκασε συνολικά σε κάθειρξη ένδεκα (11) χρόνων και τριών (3) μηνών.

Του αναγνώρισε το δικαίωμα η τυχόν έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 3.000 €. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) αναμένεται να γίνει σε περίπου ένα χρόνο.

Μόλις καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση, θα κατατεθεί σχετική αγωγή προκειμένου να διεκδικηθεί το ποσό που υπεξαιρέθηκε. Ασφαλώς, ο κατηγορούμενος, αν θέλει να «ελαφρώσει» την θέση του, θα πρέπει, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, να επιστρέψει τα χρήματα.

Όπως αναφέρει το agiathimia.com η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέδωσε μεν δικαιοσύνη, αλλά θα πρέπει να επιστραφούν και τα χρήματα τα οποία μαζεύτηκαν ευρώ ευρώ, για πολλά χρόνια, από τον οβολό των ενοριτών. Αυτό είναι που περιμένουν όλοι οι Αγιαθυμιώτες.

Πηγή: www.lamiareport.gr

Post a Comment

Previous Post Next Post