ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Από την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους θα τεθεί σε εφαρμογή το Κοινό Πρότυπο Αναφοράς, ή αλλιώς CRS, δηλαδή ένα σύστημα ενημέρωσης των φορολογικών αρχών κάθε χώρας για καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν πολίτες τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 'Καθημερινής της Κυριακής ', βάσει αυτού του συστήματος οι φορολογικές αρχές της Ελλάδας θα ενημερωθούν για τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες πολίτες σε δεκάδες χώρες, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Μονακό, τον Παναμά, το Χονγκ Κονγκ και τον Λίβανο.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η εφαρμογή του του CRS θα γίνει σε δύο στάδια: πρώτα με τη συμμετοχή 54 χωρών (από 1/1/2017) και ακολούθως με τη συμμετοχή επιπλέον 47 χωρών, από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως όσοι έχουν φορολογηθεί για τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία δεν πρέπει να ανησυχούν. Οι υπόλοιποι όμως μάλλον κινδυνεύουν με 'αφανισμό ' των χρημάτων τους και όχι με ένα απλό πρόστιμο.

capital.gr

Post a Comment

Previous Post Next Post