16 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΛΟΣΙΟΝ ΜΠΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΚΟΟΛΟ αλκοολισμός οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες ενέργειες.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως τουλάχιστον 16 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση αφού ήπιαν μια λοσιόν αφρόλουτρου που περιέχει αλκοόλ. Το εν λόγω αφρόλουτρο ονομάζεται Boyaryshnik (Hawthorn), ενώ το περιστατικό έγινε στην πόλη Ιρκούτσκ στην ανατολική Σιβηρία.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν από τη δηλητηρίαση που προκάλεσε στον οργανισμό τους, το αλκοόλ", ανέφερε η ειδική επιτροπή έρευνας που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση.
Παράλληλα, άλλοι 18 άνθρωποι νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία, με την κατάστασή τους, να είναι κρίσιμη.

Οι δηλητηριάσεις από αλκοόλ είναι  συχνές στη Ρωσία, ενώ το περιστατικό αυτό, στο Ιρκούτσκ είναι το πιο σοβαρό των τελευταίων ετών.
Η επιτροπή έρευνας, διεξάγει εγκληματολογική έρευνα για την υπόθεση αυτή. Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ειδικού φόρου σε φαρμακευτικά βάμματα, σε χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης και σε καλλυντικά που περιέχουν οινόπνευμα για να μην καταναλώνονται από άτομα που υποφέρουν από αλκοολισμό.
Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, το 10% των Ρώσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει τροποποιήσεις των υφιστάμενων νόμων και του Κώδικα Φορολογίας ώστε να επιβάλλει φόρους κατανάλωσης για την αλκοόλη που περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (εξαιρούνται τα βασικά φάρμακα) καθώς και σε λοιπά προϊόντα όπως το εν λόγω αφρόλουτρο.
Λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης των τιμών για τα αλκοολούχα ποτά, οι Ρώσοι καταφεύγουν σε λοιπά υγρά που έχουν ως βάση τους την αλκοόλη και δεν προορίζονται για κατανάλωση.
Επί του παρόντος, ο φορολογικός κώδικας δεν αφορά τα φάρμακα που έχουν ως βάση τους το οινόπνευμα, τα φάρμακα κτηνιατρικής χρήσης, τα τρόφιμα και τα καλλυντικά που πωλούνται σε συσκευασίες των 100 ml ή λιγότερο, και πλέον αναμένεται να υποβληθούν σε ειδική φορολόγηση.

NEWS 247

Post a Comment

Previous Post Next Post