ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΩΝ CANADAIR (VIDEO)


Με τεράστιο θαυμασμό αντιμετώπισαν τα μέσα στο Ισραήλ την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων στον αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών. Οι Ελληνες χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν τέτοιες αποστολές με απόλυτη επιτυχία.
Θυμόμαστε πριν μερικά χρόνια τις φωτιές στην Αττική που συμμετείχαν και ξένες δυνάμεις στην κατάσβεση και μπορούσες να πεις από μακριά ποιο αεροπλάνο ήταν Ελληνικό. Οι βυθίσεις ήταν τρομακτικές.


Κάτι τέτοιο συνέβη και τώρα στο Ισραήλ. Είδαν κυριολεκτικά τα Ελληνικά αεροσκάφη να ξύνουν το ρύγχος στο έδαφος και να επιτυγχάνουν κατάσβεση με μια ρίψη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έμεινε πραγματικά εντυπωσιασμένος από την δράση των Ελλήνων πιλότων που πετούσαν ακατάπαυστα πάνω από ισραηλινό ουρανό στην μάχη της καταπολέμησης των πυρκαγιών.


Ο Νετανιάχου πρώην αξιωματικός και ο ίδιος του ισραηλινού στρατού έμαθε για την δράση των Ελλήνων πιλότων και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που έδρασαν ρίχνοντας τα αεροσκάφη τους με απόλυτη ευστοχία πάνω από τις εστίες της φωτιάς για να την σβήσουν καλύτερα. Γι αυτό και ευχαρίστησε ο ίδιος  τους Έλληνες αξιωματικούς .


Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες,  έμπειροι  αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού είχαν ανακοινώσει για να ακούσει η Τουρκία, ότι με πλήρη δράση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας όλες οι τουρκικές αεροπορικές βάσεις θα «σβηστούν» από τον χάρτη μέσα σε 48 ώρες.

Η εκπληκτική βύθιση του Ελληνικού αεροσκάφους στο επίπεδο του δρόμου


Post a Comment

Previous Post Next Post