ΟΡΕΙΝΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΥΛΗΕΣΣΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ


Τι σημαίνει Υλήεσσα
Η Ομηρική λέξη «Υλήεσσα», που σημαίνει πυκνό δάσος περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον μοναδικό αυτό ξενώνα, στην Δομνίστα Ευρυτανίας. Σκαρφαλωμένος στην πλαγιά του βουνού και περικυκλωμένος από πυκνό δάσος αποτελεί μοναδικό προορισμό για τους ρομαντικούς φυσιολάτρες και τους δραπέτες της ρουτίνας. Δεσπόζει επιβλητικά σε υψόμετρο 1.000μ και με το ιδιόμορφο στύλ του σκοπεύει να δώσει άλλο χρώμα στις χειμερινές και καλοκαιρινές αποδράσεις σας.

Που είναι η Δομνίστα
Η Δομνίστα είναι μεγάλο χωριό με αρκετούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πλήθος αρχαιολογικά ευρήματα και βρίσκεται χτισμένο στα 1.000 μ. Η αρχαία Φαντίνος ήταν το σημαντικότερο σημείο εγκατάστασης στην Ευρυτανία στην αρχαιότητα.Εδώ στις 7 Ιουνίου 1942, ο Αρης Βελουχιώτης κήρυξε επίσημα, στην πλατεία του χωριού, την έναρξη του ένοπλου αγώνα της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών. Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γίνονται σχετικές εκδηλώσεις στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Στο Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο της Δομνίστας υπάρχουν πολλά παλιά αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό από διάφορες περιόδους της ιστορίας της περιοχής. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Δομνίστας είναι η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που κτίστηκε το 1890, με αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Στη Δομνίστα ανήκουν επίσης οι συνοικισμοί Σκοπιά και Μαρίνο.Πως είναι τα δωμάτια
Τα δωμάτια του Ξενώνα Υλήεσσα προσφέρουν την αίσθηση ενός γνήσιου Ελβετικού σαλέ και αποπνέουν θαλπωρή.  Προσεγμένα στην κάθε λεπτομέρεια είναι σίγουρο οτι θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και πολυτέλειας.Το σίγουρο είναι ότι παρά τις διαφορές τους, οι οποίες τους προσδίδουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, όλα θα σας δώσουν την απαραίτητη ηρεμία κι άνεση για πραγματικά ξεκούραστες διακοπές. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και η λιτή διακόσμηση τους αντανακλά την Ευρυτανική αρχοντιά, ενώ τα γήινα χρώματα των επίπλων δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση αρμονίας.

Οι τιμές λογικές
Οι τιμές των δωματίων με ημιδιατροφή για ένα Σαββατοκύριακο είναι αυτή τη στιγμή τον Νοέμβριο στα 100,00€ το άτομο. Αν σκεφτεί κανείς οτι  παίρνει κάποιος που θα το επισκεφτεί,  με 50,00€ την ημέρα / άτομο /  διανυκτέρευση, ένα πολυτελές δωμάτιο με ένα πλούσιο πρωινό και (πιστέψτε μας) ένα πλούσιο μπουφέ από φρέσκα, βιολογικά ως επί το πλείστον, προϊόντα τότε το value for money εκτοξεύεται.
Η φιλοξενία των ανθρώπων του είναι μοναδική. Θα ικανοποιήσουν σχεδόν το σύνολο των ειδικών επιθυμιών σας και θα σας κάνουν να νιώσετε οτι είστε σε δικό σας περιβάλλον.

Τι μπορείτε να κάνετε στην περιοχή;


Εκτός από τη διαμονή έχουν δημιουργήσει, για όσους επιθυμούν την περιπέτεια, πεζοπορικές διαδρομές μέσα στην παρθένα φύση της ορεινής Ευρυτανίας. Υπάρχουν διαδρομές διαφορετικού συντελεστή δυσκολίας ώστε να λατρέψουν την εμπειρία αυτή, και οι αρχάριοι και οι μυημένοι του trekking.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε κοντινούς προορισμούς όπως:
ΔΟΜΝΙΣΤΑ - ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ - ΒΕΛΟΥΧΙ - ΚΡΙΚΕΛΛΟ - ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΣΟΚΩΜΗΣ

Για όποιον επιθυμεί να πάρει πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω στοιχεία
Δομνίστα 360 76, Ευρυτανία Τηλ. : 2237100315 |  
6932909032   | 6973216065   |  info@iliessa-resort.gr
www.iliessa-resort.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ι EPLIROFORIA

Post a Comment

Previous Post Next Post