ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

syriaki-aeroporia-bombes


Του Κώστα Κομποθέκρα

Tα συριακά μαχητικά βομβάρδισαν ξανά τις τουρκικές δυνάμεις στο Β.Χαλέπι και συγκεκριμένα τουρκικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στο χωριό Azraq. Ένα άρμα μάχης καταστράφηκε ενώ έχουν αναφερθει και νέες τουρκικές απώλειες. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επικοινώνησε εσπευσμένα με τον Β.Πούτιν ζητώντας βοήθεια για να εισπράξει ένα ξερό «συλλυπητήρια»… Μην ξεχνάμε πως χτες ήταν η επέτειος της κατάρριψης του Su-24…

H Tουρκία εισήλθε στο βάλτο της Συρίας και δύσκολα θα βγει. Οι δυνάμεις SDF των Κούρδων κήρυξαν και αυτοί τον πόλεμο στις τουρκικές δυνάμεις ανατινάσσοντας άρμα μάχης στην Μάνμπιτζ.


ουλάχιστον 17 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί(επίσημα) και δεκάδες έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» στα τέλη Αυγούστου.

Επιπλέον από τις συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με το ΙSIS και τις SDF έχουν καταστραφεί περίπου 30 τουρκικά άρματα μάχης.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο τουρκικός στρατός μετράει 7 απώλειες και 25 τραυματίες κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων του στην Συρία.

Ο Τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε την Παρασκευή το πρωί τον θάνατο ακόμη ενός στρατιώτη κοντά στην al-Bab κατά την διάρκεια συγκρούσεων με το ISIS.

Χθες η Άγκυρα κατηγόρησε την συριακή πολεμική αεροπορία (SyAAF) για τον βομβαρδισμό που κόστισε την ζωή σε 3 Τούρκους στρατιώτες. Ένας τέταρτος στρατιώτης υπέκυψε στα τραυματά του αργά το βράδυ.

Ακόμα ένας Τούρκος στρατιώτης φέρεται να έχει σκοτωθεί στην επαρχία του Χαλεπίου, στις σημερινές σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ISIS.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, εξέφρασε τα συλληπητήρια του στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ.Τ.Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για τον θάνατο των Τούρκων σρατιωτών ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τα θέματα των ρωσοτουρκικών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων και για τις διμερές επαφές σε διάφορα επίπεδα. Οι Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση της συριακής κρίσης. Συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στους υπουργούς Άμυνας και των αρχηγών των υπηρεσιών πληροφοριών με σκοπό τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» ανέφερε η ανακοίνωση.


Post a Comment

Previous Post Next Post