ΠΟΙΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ;Της Λιάνας Μυστακίδου 

Το Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωσε ότι ο Στρατός της Συρίας επιτέθηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη γύρω, στην περιοχή El Bab στις 03.30 το πρωί. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες και τραυματίστηκαν δέκα, εκ των οποίων ο ένας πολύ βαριά.
Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" στη Συρία έχουν σκοτωθεί 15 Τούρκοι στρατιώτες.
Η ιστοσελίδα odatv υπενθυμίζει ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος με τις γνωστές συνέπειες και αναρωτιέται:

➥ Η επίθεση που συμπίπτει με την επέτειο αυτή είναι τυχαία, συμπτωματική ή αντίποινα για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους;

➥ Την επίθεση την έκανε ο συριακός στρατός ή ο ρωσικός;

➥ Μήπως αυτή είναι μια απάντηση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις του περί Λωζάνης;

Σίγουρα η Άγκυρα ανησυχεί. Ο πρωθυπουργός, το Γενικό Επιτελείο, οι υπουργοί άμυνας και εσωτερικών συσκέπτονται και η αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα…

Η Τουρκία θα εκδικηθεί για την επίθεση στη Συρία στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
"Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή επίθεση. Είναι σαφές ότι ορισμένοι δεν χαίρονται με αυτήν τη μάχη που δίνει η Τουρκία εναντίον του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος). Για την επίθεση αυτή ασφαλώς θα υπάρξει ανταπόδοση" είπε.

Πηγή Militaire

Post a Comment

Previous Post Next Post