ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΤην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων προέβαλε ως μια από τις σημαντικές παραμέτρους του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας σαφή τον διαχωρισμό της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης με εκείνην που ο ίδιος υπηρέτησε από την θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016, στο πέρας της επίσκεψής του στη Χίο, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ταυτόχρονα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη αποτροπής ή απώθησης των προσφύγων, καθώς και το ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Κατά τα λοιπά κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροθυμία και αναποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και έναντι των πολιτών της Χίου και εκείνων της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επιμένοντας ιδιαίτερα στον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, στην εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαμονής τους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στο νησί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας επεσήμανε ότι παρά τις όποιες αδυναμίες και δυσκολίες στην εφαρμογή της είναι πολύ καλύτερα από την μη ύπαρξη αυτής της συμφωνίας.

Επέμεινε, τέλος, στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, στην ενίσχυση του προσωπικού και του μηχανισμού, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να αποσύρει από την Ελλάδα τους υπαλλήλους ασύλου, επικαλούμενη ζητήματα ασφαλείας, τα οποία – τόνισε – πρέπει να αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου επέμεινε και ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι αποτελεί ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η οργάνωση της διαδικασίας και η εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Πηγή: astraparis.gr

Post a Comment

Previous Post Next Post