Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ


Ενώ το τζιχαντοκρατούμενο νοτιοανατολικό Χαλέπι καταρρέει, με τους ισλαμιστές να έχουν χάσει τις προηγούμενες ημέρες τις μισές συνοικίες από όσες ήλεγχαν, το Al Masdar News μεταδίδει ότι η Αλ Κάιντα συγκεντρώνει ορδές τζιχαντιστών στην ύπαιθρο δυτικά της εμπόλεμης πόλης.

Μονάδες αναγνώρισης του συριακού στρατού και κατασκοπευτικά ντρον εντόπισαν συγκεντρώσεις τζιχαντιστικών δυνάμεων, που προφανώς σκοπεύουν να επιτεθούν στους κυβερνητικούς που πολιορκούν τις νοτιοανατολικές επαρχίες της πόλης, σε μια ύστατη απόπειρα να σπάσουν την ασφυκτική πολιορκία των ομοϊδεατών τους και ίσως να αποτρέψουν την απελευθέρωση του Χαλεπιού.

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ (Στρατός της Κατάκτησης), η συμμαχία των τζιχαντιστικών οργανώσεων της επαρχίας Ιντλίμπ που έχει κορμό της την Αλ Κάιντα (Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ), θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με τις πληροφορίες του Al Masdar News ότι θα εξαπολύσει επίθεση στις κυβερνητικές στο νοτιοδυτικό Χαλέπι μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αναμένεται η ρωσική πολεμική αεροπορία να πληθύνει τις αεροπορικές της επιδρομές στους τζιχαντιστές που συγκεντρώνονται δυτικά του Χαλεπιού ώστε να προκαλέσει απώλειες στις δυνάμεις τους πριν αποτολμήσουν επίθεση.

Και πριν ένα μήνα οι δυνάμεις της Αλ Κάιντα από την Ιντλίμπ προσπάθησαν να σπάσουν την πολιορκία του Χαλεπιού αλλά απέτυχαν.

Θεωρείται βέβαιο ότι εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθερώσουν πλήρως το Χαλέπι από τους τζιχαντιστές θα εξαπολύσουν στη συνέχεια μεγάλη επίθεση προς την επαρχία Ιντλίμπ για να την απελευθερώσουν και αυτή από τις συμμορίες της Αλ Κάιντα.

TRIBUNE.GR

Post a Comment

Previous Post Next Post