ΜΕ 2 ΜΟΙΡΕΣ SU-35 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

SU-35

Έχει χαρακτηριστεί όπλο μη γήινης τεχνολογίας. Οπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο έχει υπάρξει σοβαρότατη πρόταση από τη Ρωσία με πολύ ευνοϊκούς όρους για την απόκτηση τέτοιων αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία.

Η λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας της Ελλάδας ακούει στο όνομα Su-35. Με δύο Μοίρες Su-35 τίποτα και κανένας δεν θα απειλήσει την Ελλάδα τα επόμενα 20 χρόνια

Το Su-35 είναι η τελευταία έκδοση του διάσημου υπερευέλικτου jet  πολλαπλού ρόλου το οποίο έχει αποδείξει τις εκπληκτικές δυνατότητές του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 50ου Paris Air Show στο Le Bourget.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πτητικών ικανοτήτων του, το αεροσκάφος 4ης γενιάς παρουσίασε σχεδόν αδύνατους ελιγμούς, επιδεικνύοντας απίστευτη σταθερότητα σε χειρισμό χαμηλής ταχύτητας.

SU-27


Εντάξει, δεν είναι stealth (ακόμη και αν κάποιες πηγές λένε ότι μπορεί να ανιχνεύσει stealth αεροσκάφη όπως το F-35 σε απόσταση πάνω από 90 χιλιόμετρα), αλλά από τη στιγμή που οι περισσότερες καταστάσεις στο Αιγαίο αφορούν κλειστές εμπλοκές, έχει όλες τις δυνατότητες να φέρει το ρύγχος του στην ώρα 6 του F-35. Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων, τότε μιλάμε για πολλαπλασιασμό ισχύος.

Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη καθαυτά  το Su-35 προωθείται από δύο κινητήρες 117S με ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης κάτι που του προσδίδει εκπληκτική ευελιξία καθώς και ικανότητα να εμπλέκει πάνω από 10 εναέριους στόχους ταυτόχρονα. Η ρωσική Αεροπορία έχει ήδη εντάξει 48 Su-35 στη δύναμη της.

Το κόστος για 60 μαχητικά Su-35BM ανέρχεται περίπου στα 3,3 δισ. $ (κάπου 2,5 δισ. €) περίπου το 30% από αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει η Ελλάδα για άλλο αντίστοιχο μαχητικό.

Αναμφίβολα το αεροσκάφος αυτό μπορεί να κάνει πράγματα που δεν πιστεύει κανείς οτι γίνονται με τόσα μίλια ταχύτητας στον αέρα.
Δείτε, το πραγματικά εντυπωσιακό video που ακολουθεί,

Με πληροφορίες από το ηλεκτρονικό περιοδικό "The Avionist"

Post a Comment

Previous Post Next Post